Kolumbie - Pablo Nixon Muñoz

Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
1 800 Kč 400 Kč od 400 Kč 1 607,14 Kč bez DPH 357,14 Kč bez DPH od 357,14 Kč bez DPH 1,80 Kč / 1 g 2 Kč / 1 g
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: F00034 F00033 Zvolte variantu
Kolumbie - Pablo Nixon Muñoz
dot predni strana (2) (26)
NOVINKA FILTR

Detailní popis produktu

Pablo žije agroprůmyslem a prací na poli už od mládí, konkrétně již od 3. třídy, a tak místní půdě a jejím podmínkám perfektně rozumí. Nejen že se věnuje pěstování a zpracování kávy, prodává také zeleninu a ovoce, a to všechno v městečku San Agustin v oblasti Huila v Kolumbii.

Farma Los Alerces

Farma Los Alerces má rozlohu 17 ha a leží v nadmořské výšce 1500 - 1750 m n. m. 

Původními odrůdami na farmě byly colombia a caturra. Jenomže přišla kávová krize, kdy byly všechny kávovníky zničeny. Proto se rodina Muñoz rozhodla farmu zinovovat a vysadila na tehdejší dobu nezvyklé odrůdy gesha a pink bourbon. To bylo skvělé rozhodnutí, díky kterému se farmě začalo více dařit.

Zpracování

Tato káva je odrůdy gesha. Sbírá se a poté i třídí ručně. Následuje rychlé promytí kávových třešní, aby u fermentace nebyly nečistoty.  Fermentace probíhá v GrainPro pytli po dobu 30 hodin. Následně se káva odslupkuje a opět se fermentuje dalších 30 hodin. Poté se káva dvakrát promyje a přijde na řadu sušení, které probíhá 18 dní v polostínu a pod zinkovou střechou. Sušené slupky z kávy jsou položeny na betonovou podlahu (pergamíno), na kterou se položí látka a až na té se káva suší.

Doplňkové parametry

Kategorie: Filtr
Způsob přípravy: Filtrovaná káva
Chuťový profil: Zelené jablko, broskový čaj, květiny, růže
Farmář: Pablo Nixon Muñoz
Farma: Los Alerces
Region: Huila, Palesitna, San Agustin
Odrůda: Geisha
Zpracování: Washed fermentation
Nadmořská výška: 1500 - 1750 m n. m.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: