Detailní popis produktu
Pablo žije agroprůmyslem a prací na poli už od mládí, konkrétně již od 3. třídy, a tak místní půdě a jejím podmínkám perfektně rozumí. Nejen že se věnuje pěstování a zpracování kávy, prodává také zeleninu a ovoce, a to všechno v městečku San Agustin v oblasti Huila v Kolumbii.
Farma Los Alerces
Farma Los Alerces má rozlohu 17 ha a leží v nadmořské výšce 1500 - 1750 m n. m.
Původními odrůdami na farmě byly colombia a caturra. Jenomže přišla kávová krize, kdy byly všechny kávovníky zničeny. Proto se rodina Muñoz rozhodla farmu zinovovat a vysadila na tehdejší dobu nezvyklé odrůdy gesha a pink bourbon. To bylo skvělé rozhodnutí, díky kterému se farmě začalo více dařit.
Zpracování
Tato káva je odrůdy gesha. Sbírá se a poté i třídí ručně. Následuje rychlé promytí kávových třešní, aby u fermentace nebyly nečistoty. Fermentace probíhá v GrainPro pytli po dobu 30 hodin. Následně se káva odslupkuje a opět se fermentuje dalších 30 hodin. Poté se káva dvakrát promyje a přijde na řadu sušení, které probíhá 18 dní v polostínu a pod zinkovou střechou. Sušené slupky z kávy jsou položeny na betonovou podlahu (pergamíno), na kterou se položí látka a až na té se káva suší.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtr |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | Zelené jablko, broskový čaj, květiny, růže |
Farmář: | Pablo Nixon Muñoz |
Farma: | Los Alerces |
Region: | Huila, Palesitna, San Agustin |
Odrůda: | Geisha |
Zpracování: | Washed fermentation |
Nadmořská výška: | 1500 - 1750 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.