Kolumbie - John Hurtado - Wush Wush

Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
1 800 Kč 400 Kč od 400 Kč 1 607,14 Kč bez DPH 357,14 Kč bez DPH od 357,14 Kč bez DPH 1,80 Kč / 1 g 2 Kč / 1 g
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: F00032 F00031 Zvolte variantu
Kolumbie - John Hurtado - Wush Wush
dot predni strana (2) (22)
NOVINKA FILTR

Detailní popis produktu

John Hurtado nebyl vždy zapálený do pěstování kávy, jak tomu bývá u většiny rodinných farem. Rozhodl se odjet do Spojených států, kde chtěl načerpat nové znalosti i příležitosti jak v životě tak v podnikání. Káva pro něj v tu dobu šla stranou a o farmu se starala jeho rodina. O 30 let později se u něj však něco zlomilo, vrátil se zpátky do Kolumbie a převzal rodinnou farmu, kterou vede dodnes. 

Farma Mahusa

Farma se nachází v oblasti Caicedonia a leží v průměrné nadmořské výšce 1700 - 1900 m n. m. V okolí farmy jsou tři prameny vody a dva původní lesy. Prostředí je to opravdu ohromující.

Po návratu do své rodné země John farmu změnil a vylepšil. A to nejen farmu, ale také pěstování a zpracování kávy po mnoha chybách a úspěších posunul na vyšší úroveň. Diverzifikace plodin byla jednou z jeho největších zkušeností v procesu pěstování kávy. Káva je zde výjimečná a to byl jeden z důvodů, proč se rozhodl vrátit do pozice pěstitele kávy. Nechává velký prostor původní fauně a flóře, což přispívá k procesům obnovování půdy a podobným velmi důležitým chodům farmy.

Zajímavostí je, že se Johnova manželka naučila od své maminky mluvit s rostlinami. Protože rostliny poslouchají, tak bychom se o ně měli starat co možná nejlépe a respektovat je. Toto učí sběrače na své farmě. Aby sběrači věděli, proč dělají tuto práci a chovali k ní respekt. Kávu praží a pijí každý den na farmě a dostávají ji také s sebou na plantáže.

Zpracování

Zrna jsou ručně sbírána podle jejich zralosti. Následně se ponoří do vody, aby se odstranily nečistoty a ta zrna, která mají nízkou hustotu (tedy plavou). Opět se ručně třídí, aby se vyloučila zrna, která nejsou v optimálním stavu zrání. Po třídění je káva vložena do plastových nádob, kde se zahájí proces kvašení po dobu 120 hodin. Během této doby se kontroluje teplota a stupeň Brix, aby se vytvořila homogenní hmota a charakteristiky v chuti šálku. Po kvašení se káva suší v sítích na přímém slunci nejméně čtyři týdny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Filtr
Způsob přípravy: Filtrovaná káva
Chuťový profil: Vyzrálé ovoce, čokoláda, třešně, šípek
Farmář: John Hurtado
Farma: Mahusa
Region: Caicedonia, Valle
Odrůda: Wush Wush
Zpracování: Anaerobic natural
Nadmořská výška: 1800 m n. m.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Podobné produkty

dot predni strana (2) (5)
FILTR
od 379,46 Kč bez DPH
od 425 Kč
Skladem (>5 ks)
F00038
dot predni strana (2) (26)
NOVINKA FILTR
od 357,14 Kč bez DPH
od 400 Kč
Skladem (>5 ks)
F00033
dot predni strana (2) (19)
NOVINKA FILTR
od 316,96 Kč bez DPH
od 355 Kč
Skladem (>5 ks)
F00023
pink ome (3)
FILTR
od 321,43 Kč bez DPH
od 360 Kč
Skladem (>5 ks)
F00009