Detailní popis produktu
John Hurtado nebyl vždy zapálený do pěstování kávy, jak tomu bývá u většiny rodinných farem. Rozhodl se odjet do Spojených států, kde chtěl načerpat nové znalosti i příležitosti jak v životě tak v podnikání. Káva pro něj v tu dobu šla stranou a o farmu se starala jeho rodina. O 30 let později se u něj však něco zlomilo, vrátil se zpátky do Kolumbie a převzal rodinnou farmu, kterou vede dodnes.
Farma Mahusa
Farma se nachází v oblasti Caicedonia a leží v průměrné nadmořské výšce 1700 - 1900 m n. m. V okolí farmy jsou tři prameny vody a dva původní lesy. Prostředí je to opravdu ohromující.
Po návratu do své rodné země John farmu změnil a vylepšil. A to nejen farmu, ale také pěstování a zpracování kávy po mnoha chybách a úspěších posunul na vyšší úroveň. Diverzifikace plodin byla jednou z jeho největších zkušeností v procesu pěstování kávy. Káva je zde výjimečná a to byl jeden z důvodů, proč se rozhodl vrátit do pozice pěstitele kávy. Nechává velký prostor původní fauně a flóře, což přispívá k procesům obnovování půdy a podobným velmi důležitým chodům farmy.
Zajímavostí je, že se Johnova manželka naučila od své maminky mluvit s rostlinami. Protože rostliny poslouchají, tak bychom se o ně měli starat co možná nejlépe a respektovat je. Toto učí sběrače na své farmě. Aby sběrači věděli, proč dělají tuto práci a chovali k ní respekt. Kávu praží a pijí každý den na farmě a dostávají ji také s sebou na plantáže.
Zpracování
Zrna jsou ručně sbírána podle jejich zralosti. Následně se ponoří do vody, aby se odstranily nečistoty a ta zrna, která mají nízkou hustotu (tedy plavou). Opět se ručně třídí, aby se vyloučila zrna, která nejsou v optimálním stavu zrání. Po třídění je káva vložena do plastových nádob, kde se zahájí proces kvašení po dobu 120 hodin. Během této doby se kontroluje teplota a stupeň Brix, aby se vytvořila homogenní hmota a charakteristiky v chuti šálku. Po kvašení se káva suší v sítích na přímém slunci nejméně čtyři týdny.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtr |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | Vyzrálé ovoce, čokoláda, třešně, šípek |
Farmář: | John Hurtado |
Farma: | Mahusa |
Region: | Caicedonia, Valle |
Odrůda: | Wush Wush |
Zpracování: | Anaerobic natural |
Nadmořská výška: | 1800 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.