Indonésie - Sesongot Gayo

Balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
1 210 Kč 335 Kč od 335 Kč 1 080,36 Kč bez DPH 299,11 Kč bez DPH od 299,11 Kč bez DPH 1,21 Kč / 1 g 1,34 Kč / 1 g
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: F00041 F00040 Zvolte variantu
Indonésie - Sesongot Gayo
dot predni strana (2) (7)
FILTR

Detailní popis produktu

Tuto kávu zpracoval farmář Aulia Kahfi na své farmě Rakyat, kterou zdědil po své rodině. Produkcí kávy se zabývá již od raného dospívání a vždy měl jedinečný zájem o výběrovou kávu. Vzhledem k tomu, že výběrová káva nebyla v jeho oblasti během jeho dospívání příliš žádaná, strávil Aulia několik let těžbou a prodejem vesuvianitu, drahého kamene, který se často nachází v blízkosti sopek. Od té doby se vrátil k produkci kávy. Nyní ve svých třiceti letech pomocí staré dodávky nebo půjčeného auta rozšiřuje své podnikání tím, že kupuje kávu od sousedních farmářů.

A proč zrovna Sesongot Gayo? "Sesongot" je název pro krásnou housenku původem z Gayo, která se běžně potlouká mezi kávovníky. Aulia se rozhodl pojmenovat své experimentálně a speciálně zpracované kávy po tomto stvoření kvůli jeho jedinečnému a velmi zvláštnímu vzhledu!

Pěstování na Sumatře

Téměř všechny farmy na Sumatře jsou malé. V průměru se farmy pohybují mezi 0,5 až 2,5 hektary. Káva je pro zemědělce obvykle primární tržní plodinou, ale většina z nich také pěstuje své stromy spolu se zeleninou, kukuřicí a ovocem. Tyto meziplodiny budou tvořit podstatnou část jídelníčku rodiny na celý rok.

Sklizeň a zpracování

Aulia selektivně ručně sbírá zralé, červené třešně nebo nakupuje třešně od sousedních farmářů. Třešně kvasí 24 hodin, vodu mění každých 12 hodin. Po fermentaci jsou třešně pokládány na terasy, aby uschly. Při sušení jsou třešně často prohrabávány, aby se zajistilo rovnoměrné sušení.

Káva v Indonésii

Indonésie má dlouhou historii produkce kávy, ale v poslední době byly její kávy přehlíženy specializovaným trhem. My jsme rádi, že díky našemu inovativnímu dodavateli vám můžeme přinášet vysoce kvalitní kávy z mnoha jedinečných oblastí Indonésie.

Indonésie je pravděpodobně nejznámější díky svému jedinečnému procesu mokrého loupání (giling basah). Ačkoli jeho přesný původ je nejasný, mokré loupání s největší pravděpodobností pochází z Acehu koncem 70. let 20. století.

Popularitu mokrého loupání lze připsat potřebě producentů včasných plateb. Byla také přijata speciálně mnoha výrobci, kteří postrádali sušicí infrastrukturu, která byla potřebná k ochraně vysušujícího pergamenu před vysokou vlhkostí a nestálými srážkami typickými pro Sumatru. Ve vyšších nadmořských výškách se stálou vlhkostí a nepředvídatelnými srážkami se sušení může ukázat jako pomalé, riskantní a obtížné.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Způsob přípravy: Filtrovaná káva
Chuťový profil:
Farmář: Aulia Kahpi
Farma: Rakyat
Region: Sumatra
Odrůda: Abyssinia, Ateng, Caturra, Gayo, Timtim, Typica
Zpracování: Anaerobic natural
Nadmořská výška: 1300 - 1600 m n. m.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola