Detailní popis produktu
Tuto kávu zpracoval farmář Aulia Kahfi na své farmě Rakyat, kterou zdědil po své rodině. Produkcí kávy se zabývá již od raného dospívání a vždy měl jedinečný zájem o výběrovou kávu. Vzhledem k tomu, že výběrová káva nebyla v jeho oblasti během jeho dospívání příliš žádaná, strávil Aulia několik let těžbou a prodejem vesuvianitu, drahého kamene, který se často nachází v blízkosti sopek. Od té doby se vrátil k produkci kávy. Nyní ve svých třiceti letech pomocí staré dodávky nebo půjčeného auta rozšiřuje své podnikání tím, že kupuje kávu od sousedních farmářů.
A proč zrovna Sesongot Gayo? "Sesongot" je název pro krásnou housenku původem z Gayo, která se běžně potlouká mezi kávovníky. Aulia se rozhodl pojmenovat své experimentálně a speciálně zpracované kávy po tomto stvoření kvůli jeho jedinečnému a velmi zvláštnímu vzhledu!
Pěstování na Sumatře
Téměř všechny farmy na Sumatře jsou malé. V průměru se farmy pohybují mezi 0,5 až 2,5 hektary. Káva je pro zemědělce obvykle primární tržní plodinou, ale většina z nich také pěstuje své stromy spolu se zeleninou, kukuřicí a ovocem. Tyto meziplodiny budou tvořit podstatnou část jídelníčku rodiny na celý rok.
Sklizeň a zpracování
Aulia selektivně ručně sbírá zralé, červené třešně nebo nakupuje třešně od sousedních farmářů. Třešně kvasí 24 hodin, vodu mění každých 12 hodin. Po fermentaci jsou třešně pokládány na terasy, aby uschly. Při sušení jsou třešně často prohrabávány, aby se zajistilo rovnoměrné sušení.
Káva v Indonésii
Indonésie má dlouhou historii produkce kávy, ale v poslední době byly její kávy přehlíženy specializovaným trhem. My jsme rádi, že díky našemu inovativnímu dodavateli vám můžeme přinášet vysoce kvalitní kávy z mnoha jedinečných oblastí Indonésie.
Indonésie je pravděpodobně nejznámější díky svému jedinečnému procesu mokrého loupání (giling basah). Ačkoli jeho přesný původ je nejasný, mokré loupání s největší pravděpodobností pochází z Acehu koncem 70. let 20. století.
Popularitu mokrého loupání lze připsat potřebě producentů včasných plateb. Byla také přijata speciálně mnoha výrobci, kteří postrádali sušicí infrastrukturu, která byla potřebná k ochraně vysušujícího pergamenu před vysokou vlhkostí a nestálými srážkami typickými pro Sumatru. Ve vyšších nadmořských výškách se stálou vlhkostí a nepředvídatelnými srážkami se sušení může ukázat jako pomalé, riskantní a obtížné.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | |
Farmář: | Aulia Kahpi |
Farma: | Rakyat |
Region: | Sumatra |
Odrůda: | Abyssinia, Ateng, Caturra, Gayo, Timtim, Typica |
Zpracování: | Anaerobic natural |
Nadmořská výška: | 1300 - 1600 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.