Detailní popis produktu
Vychutnej si kávu Uraga z Etiopie! Podmaní si tě tóny sušeného tropického ovoce v kombinaci s višňovým likérem a navrch je provoněná sladkou vanilkou. Tato káva je určena pro přípravu filtrované kávy.
Tato šarže se zpracovává pomocí karbonové macerace, což je technika zpracování inspirovaná výrobou vína. Stejně jako anaerobní fermentace se karbonická macerace obvykle provádí v uzavřeném prostředí. Zatímco metoda je podobná, hlavní rozdíl mezi anaerobní a uhličitou fermentací spočívá v tom, že anaerobní popisuje prostředí bez kyslíku a karbonová popisuje prostředí bohaté na oxid uhličitý.
Vytvoření prostředí bohatého na oxid uhličitý mění druhy mikrobů, které přežijí a vzkvétají během fermentace. Různá mikrobiální aktivita změní chuťový profil a může produkovat extrémně jedinečné a lahodné chutě.
Proč vsadit na kávu Uraga?
- lahodná filtrovaná káva z Etiopie z mycí stanice Uraga
- osvěžující chuťový profil - sušené tropické ovoce, višňový likér, vanilka
- zpracována na místě metodou washed a upražena v Česku v Dot Coffee
Mycí stanice Uraga zpracovává třešně od farmářů z okolního regionu. Stanice se nachází v Guji, oblasti pěstování kávy, která byla kdysi součástí oblasti Yirgacheffe, ale jejíž mikroklima produkuje tak jedinečnou kávu, že byla samostatně oddělena.
Kultivace
Zemědělské metody v regionu zůstávají do značné míry tradiční. Zemědělci v Guji obvykle kříží své kávovníky s jinými potravinářskými plodinami. Tato metoda je běžná mezi drobnými zemědělci, protože maximalizuje využití půdy a poskytuje jídlo pro jejich rodiny.
Kromě toho, že zůstávají tradičně meziplodiny, je většina farem také standardně ekologická. Zemědělci používají velmi málo - pokud vůbec nějaké - hnojiv nebo pesticidů. Většinu zemědělských prací provádí ručně nejbližší rodina.
Sklizeň a zpracování
Zemědělci selektivně ručně sbírají třešně a dodávají je do mycí stanice. Při příjmu zaměstnanci ručně třídí příchozí třešně, aby odstranili všechny podzralé nebo přezrálé či poškozené třešně. Následně jsou třešně umístěny v nádobě a utěsněny tak, aby se k nim nedostal žádný vzduch. V tomto uzavřeném prostředí začíná fermentace.
Vzhledem k tomu, že slupky třešní jsou ponechány neporušené, fermentace může trvat dny nebo týdny. Po dokončení fermentace se třešně promyjí v čisté vodě a položí na vyvýšené postele, aby uschly. Sušení kávy se pravidelně shrabuje, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení.
Jakosti kávy
Jakosti v Etiopii závisí na vizuální kontrole vad a na kvalitě šálku. Stupeň 1 (grade 1) je považován za kávu nejvyšší kvality. Stupeň 2 je považován za speciální kávu a stupně 3-9 jsou klasifikovány jako komerční káva.
Káva v Etiopii
Etiopie je známá jako rodiště kávy, dnes zůstává miláčkem specializovaného kávového průmyslu pro svou neuvěřitelnou rozmanitost chutí.
Výjimečná kvalita etiopské kávy je způsobena kombinací několika faktorů. Genetickou rozmanitostí odrůd kávy, a to i mezi nebo uvnitř farem s podobnými pěstitelskými podmínkami a zpracováním. Dalším faktorem jsou metody zpracování a výrobní tradice.
Většina producentů v Etiopii jsou drobní pěstitelé, kteří nadále pěstují kávu tradičními metodami. Výsledkem je, že většina kávy se pěstuje bez chemických hnojiv nebo pesticidů. Káva se téměř výhradně pěstuje, sklízí a suší pomocí ručních systémů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtr |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | Sušené tropické ovoce, višňový likér, vanilka |
Farmář: | Drobní farmáři |
Farma: | Uraga Washing Station |
Oblast: | Guji, Uraga |
Odrůda: | JARC, Landraces |
Zpracování: | Carbonic maceration |
Nadmořská výška: | 1925 -1945 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.