Detailní popis produktu
Tato káva odrůdy geisha byla zpracována anaerobně naturální metodou a pochází z farmy El Cocal, která patří rodině Alfaro.
PĚSTOVÁNÍ
Kombinace sopečné půdy, vysoké nadmořské výšky a ideálního mikroklimatu vytváří vynikající podmínky pro pěstování hustých třešní. Rodina Alfaro těží z těchto podmínek tím, že se zaměřuje na pečlivé zpracování orientované na kvalitu.
Kromě velmi žádané odrůdy geisha pěstují na farmě také red a yellow bourbon.
ZPRACOVÁNÍ
Zralé červené třešně jsou selektivně ručně sbírány. Následně se umístí do vzduchotěsných nádob, kde anaerobně fermentují po dobu 168 hodin. V tomto prostředí bez kyslíku probíhá různá mikrobiální aktivita, která vytváří jedinečné chutě.
Po fermentaci se třešně suší na vyvýšených záhonech. Třešně se často otáčí, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Sušení trvá v průměru 28 až 30 dní.
KÁVA V EL SALVADORU
Nenechte se zmást malou rozlohou Salvadoru. Kdysi byla 4. největším producentem kávy na světě a nadále produkuje vysoce kvalitní šarže. Země je známá svými skvělými odrůdami, jako je bourbon a pacamara. Dokonce oblíbená, často vysoce hodnocená odrůda – pacas – pochází ze Salvadoru.
Na rozdíl od jiných zemí, kde produkce výběrové kávy vyžadovala velké množství dodatečných investic a školení, Salvador již má širokou a kvalifikovanou pracovní sílu v oblasti výběrové kávy. Farmářské tradice jsou hluboké a mnoho salvadorských farmářů je extrémně zapálených pro produkci kávy a neustále se snaží zlepšovat svou úrodu. Salvador má optimální podmínky pro zpracování kávy. Prodloužené období sucha obvykle nastává v období sklizně, což usnadňuje slunění suché kávy.
Přestože produkce kávy v zemi již více než dvě desetiletí klesá – což ještě zhoršila krize CLR – přístup k produkci kávy se změnil z objemové na kvalitní. Po celé zemi vyrostla nová generace producentů kávy s novou vizí a přístupem k produkci. Mnozí z této generace experimentují se zpracováním a odrůdami.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtr |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | Švestky, kiwi, pomerančová kůra |
Farmář: | Agricola San Agustin |
Farma: | El Cocal |
Město: | Los Tablon, Ahuachapan |
Odrůda: | Geisha |
Zpracování: | Anaerobic natural |
Nadmořská výška: | 1325 m n. m. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.