Detailní popis produktu
Tato káva byla zpracována unikátní experimentální metodou raisin honey, a to na farmě Bajo Canet, která se nachází v regionu Tarrazú v Kostarice. Farma Bajo Canet je proslulá specifickými metodami zpracování.
Zpracování:
V den sběru jsou kávové třešně poslány na sušení na africké postele, kde zůstávají 3 dny. Následně se z nich odstraní slupka, ale dužina se ještě zachovává. Dále prochází dalším procesem sušení a zároveň fermentací. V tomto bodě hraje velkou roli i vhodné podnebí, kdy je zapotřebí minimum srážek a hodně slunečního svitu. Jedná se sice o pomalé sušení a na povrchu třešní se děje samotná fermentace, ale je třeba si dávat pozor na přílišnou fermentaci. Časté otáčení zabezpečí dokonalé prosušení se zachováním ovocné chuti a aroma.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Způsob přípravy: | Filtrovaná káva |
Chuťový profil: | Rozinky v portském, jahodový džem, sušené ovoce, zimní koření |
Farmář: | Hector Esteban Sanchéz |
Farma: | Bajo Canet |
Region: | Tarrazú |
Odrůda: | SL28, Geisha, Typica, Paraiso |
Zpracování: | Experimental - raisin honey |
Nadmořská výška: | 1850 m n. m. |
Cuppingové skóre: | 94 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.